مقالات

مزیت حمل و نقل دریایی

ارزانتر بوده و به همین دلیل صاحبان کالا و تجار و بازرگانان و شرکتها ی تجاری همواره اصرار دارند که کالاها و جنس ها ی خود را از طریق شرکت های کشتیرانی به سرتاسر جهان ارسال نمایند و بدون شک هر شخصی که در امر صادرات و واردات دارای تجربه بالایی است به خوبی درک میکند که حمل و نقل بار و جنس به طریق حمل و نقل دریایی از چه اهمیتی بالایی برخوردار است.هزینه پایین تعمیر و نگهداری کشتی نیز نسبت به هواپیما و حمل ونقل هوایی و یا حمل و نقل زمینی بسیار پایین تر است به همین دلیل بیشتر شرکت های کشتیرانی از سودده بودن این صنعت مطمئن بوده و به همین دلیل شرکتهای کشتیرانی بسیاری بوجود آمده اند.با توسعه مستمر و جهانی شدن اقتصاد کشور ها حمل و نقل دریایی به مرور و به تدریج تبدیل به یک صنعت بین المللی شد و چالش های بسیاری نیز در این صنعت بزرگ بوجود آمد که شرکت های حمل و نقل دریایی یکی پس از دیگری این چالش ها را از پیش روی خود برداشتند.

یکی از مزایای حمل و نقل دریایی استفاده از کانتینر است که جنسهای ارسالی در کانتینر هم در امنیت کامل و هم در سلامت کامل به کشور هدف میرسد. در حال حاضر می توان گفت بیشترین حجم تجارت و حمل و نقل از طریق آب های آزاد و دریاها انجام می شود.یکی دیگر از مزایای این حمل و نقل ثابت بودن نرخ کرایه است چون نرخ های حمل و نقل را شرکت های بزرگ کشتیرانی و حمل و نقل دریایی مشخص می کنند و همه ملزم به رعایت آن هستند البته گاها کشتی های آزاد با توافق صاحب کالا و شرکت حمل و نقل نرخ را تعیین می کنند.

در حمل و نقل دریایی حجم بالا اصلا مفهومی ندارد و البته از مزایای این تجارت است که گاها محموله های چند هزار تنی به سهولت می تواند توسط کشتی از کشوری به کشور دیگری جابجا شود. از طرفی دیگر ضریب اطمینان و ایمنی در حمل و نقل دریایی بالا است و علت آن اینست که شرکتهای کشتیرانی ملزم به رعایت استاندارد ها و قوانین بین المللی هستند و همه افراد اعم از خریدار و فروشنده و شرکت حمل کننده ملزم به اطاعت از این قوانین هستند.

و از معدود معایب این مراوده زمان تحویل کالا است که نسبت به حمل و نقل هوایی و حمل و نقل زمینی بیشتر است. اسناد لازم به منظور اینکه بار تحویل داده شد بنام بارنامه دریایی نام دارد ، که به سندی اطلاق می شود که مشخصات کامل بار در آن ذکر شده است که ناخدا و یا نماینده تام الاختیار وی بار را تحویل می گیرد تا بار را به مقصد حمل کند و تحویل دهد و نقش رسید را ایفا می کند. البته نوشتن و تنظیم بار نامه بسیار مهم است و جزییات بار به همراه ذکر اجمالی نوع کالا ، صاحب ، وزن و شماره کانتینر و نام کشتی ، بندر مبداء و مقصد و … حتما باید قید شود .حال محاسبه کنید در حجم های بالای کالاهای تجاری حمل و نقل هوایی و حمل ونقل زمینی چه هزینه بالایی را در بر می گیرد.

بعضی از کشورهای بزرگ که واردات و صادرات بسیار بالایی دارند مانند هندوستان و دیگر کشورهای بزرگ وابسته به صنعت دریایی هستند در هنگام سیل و شرایط بد آب و هوایی تمامی راه های هوایی و زمینی بسته می شود ولی آبهای باز و آزاد بدون هیچ مشکلی مشغول تردد و جابجایی مرسولات هستند. البته برخی سفرهای دریایی شاید بیش از یک سال نیز به طول انجامد و یا در فواصل بارندگی شاید مشکلاتی برای کشتی ها بوجود آید که البته امروزه غرق شدن کشتی ها بسیار به ندرت می باشد که این مورد از معایب این حمل و نقل بشمار می آید . امروزه شرکتهای کشتیرانی از جمله شرکتهای تاثیرگذار در اقتصاد جهانی می باشند و اهمیت و جایگاه بالای خود را بدست آوردند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *